کد خبر: ۲۴۲۹۸۱
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۳
به بهانه تلاش های دکتر همتی برای توسعه میدان نفتی چنگوله

سرمایه گذاری ،  امید اول ایلام برای رسیدن به توسعه پایدار

استان ایلام که زخم خورده دوران دفاع مقدس بوده ، برای رهایی از محرومیت راهی جز جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی ندارد.

سرمایه گذاری ،  امید اول ایلام برای رسیدن به توسعه پایدار

استان ایلام که زخم خورده دوران دفاع مقدس بوده ، برای رهایی از محرومیت راهی جز جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی ندارد.

سرمایه گذاری همچون خون تازه ای است که به قلب و رگ های اقتصادی استان ایلام حیات دوباره می بخشد و استان ایلام را با توجه به داشتن ظرفیت های بالقوه می تواند از سیکل محرومیت نجات دهد.

استان ایلام به سبب قرار گرفتن در مجاورت کشور عراق و اینکه شیب سفره های نفتی به سمت کشور همسایه بوده برای جلوگیری از دست رفتن این سرمایه ملی و استفاده بهینه از این صنعت راهی جز جذب سرمایه‌گذاری در برنامه ای کوتاه مدت و اورژانسی ندارد.

هرگونه جذب سرمایه‌گذاری قابل ارزش و تاثیرگذار است چرا که سرمایه‌گذاری زمینه ساز اشتغال ، رونق اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار و ریزش سرمایه در استان خواهد بود که می تواند افق های روشنی را فراروی منطقه ترسیم کند.


امروز در لا به لای اخبار استان، بیش از چیزی امیدی تازه را به حوزه اقتصادی و اجتماعی ایلام هدیه داد ، مضمون خبر این بود:‍ ‍ بالاخره قرارداد توسعه میدان نفتی چنگوله به سرمایه‌گذار ابلاغ شد

با پیگیریهای مستمر دکتر فریدون همتی نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، پس از یک سال رایزنی و تعامل با وزارت نفت، شورای اقتصاد و هیئت تطبیق، سرانجام قرارداد توسعه میدان نفتی چنگوله به شرکت سرمایه‌گذار ابلاغ شد.

دکتر همتی با اشاره به تاخیرهای چندساله در اجرای این طرح، اعلام کرد: این اقدام باید سالها پیش انجام می‌شد و در صورت اجرای به‌ موقع، امروز شاهد پیشرفت چشم گیر در عملیات توسعه‌ای این میدان بودیم، اما متأسفانه با وجود پیگیری های همکاران مجلس یازدهم در دوره وزارت قبلی نفت متاسفانه کار جلو نرفت علیرغم پیگیریهای مکرر در اغاز دوره دوازدهم مجلس به‌ ویژه در روزهای پایانی وزارت وزیر قبل قرارداد ابلاغ نشد که همین امر باعث تعویق در روند اجرای این طرح بزرگ شد.

میدان‌های نفتی آذر و چنگوله به‌ صورت مشترک با کشور همسایه قرار دارند و سالهاست که طرف مقابل در حال برداشت از این ذخایر است، بنابراین تأخیر در توسعه و تولید از این میادین به معنای از دست رفتن منابع ملی و حقوق مردم است.

به گفته دکتر همتی سقف سرمایه‌گذاری در این دو میدان ۲.۵ میلیارد دلار است و اجرای این پروژه‌ها نه تنها اشتغالزایی گسترده، بلکه اثرات اقتصادی قابل‌ توجهی برای استان و کشور در پی خواهد داشت که پیگیر تامین منابع مورد نیاز آن، از طریق صندوق توسعه هستیم تا روند اجرای پروژه فعلانه پیش رود.

وی تاکید کرد: مردم عزیز اطمینان داشته باشند که با تمام توان پیگیر مسائل مهم، زیرساختی و راهبردی استان هستیم و در مجلس دوازدهم و با همراهی همکارانم در مجلس و همچنین استاندار محترم، تلاش خواهیم کرد کاستی های گذشته جبران شود.

بر اساس برنامه‌ ریزی انجام‌شده در فاز اول توسعه میدان چنگوله، حفر ۲۲ حلقه چاه نفت با هدف تولید روزانه ۶۰ هزار بشکه نفت خام در دستور کار قرار دارد. با ابلاغ رسمی قرارداد، انتظار می‌رود عملیات اجرایی به‌ زودی آغاز شود.

به راستی که اجرای این طرح های بزرگ و تاثیرگذار می تواند مشعل رونق اقتصادی را فروزان کند و برای پیگیری و به نتیجه رسیدن این مهم،  دستان این نماینده دلسوز مردمی را  به گرمی می فشاریم.

آخرین اخبار